
Якщо ви хочете приготувати відразу багато сиропу, щоб вистачило на кілька раз, то візьміть компоненти в такій кількості: 1 кг цукру, 8 ст. л. води, 7 ст. л. лимонного соку.
Лимонний сік потрібен нам для тягучості. Його можна замінити лимонною кислотою, підібравши правильну пропорцію. Якщо ви не використаєте масу за один раз, її можна довгий час зберігати в холодильнику. Якщо ж ви хочете кожен раз варити свіжу масу, то можна взяти компоненти в меншій кількості, але з дотриманням пропорцій.
Отже, суміш готова. Вмикаємо плиту на найбільшу потужність, ставимо ємність, в якій розігріваємо масу, ретельно перемішуючи, протягом декількох хвилин. Потім зменшуємо вогонь, щоб цукор не згорів.





Хочеться відзначити, що шансів зварити сироп потрібної консистенції з першого разу мало. Не варто засмучуватися, все можна виправити! Якщо ви бачите, що карамель занадто рідка і ніяк не застигає - маса не доварена. Поставте її ще раз на повільний вогонь на 2-3 хвилини, продовжуючи помішувати. Вода почне випаровуватися і сироп стане густішим. Другий варіант - карамель перетворюється на льодяник до того, як ви взяли її в руки. В цьому випадку маса переварена. Ще раз розігріваємо цукрову масу за допомогою водяної бані і трохи розбавляємо водою.
Через кілька годин не гарячу, але і не застиглу тягучу масу готуємо для використання. Беремо її в невеликій кількості і починаємо ретельно розминати руками. В результаті повинен сформуватися кулька середнього розміру медового кольору з консистенцією жуйки.
Однієї такої кульки вистачає приблизно на дві пахвові западини, двох-трьох - для бікіні, трьох-чотирьох - для повної епіляції ніг. Все, звичайно, умовно і залежить від щільності волосяного покриву людини і від площі обробки. Розтягуємо кульку на шкірі проти росту волосся. Це дозволить краще його захопити .


На завершення можна зазначити, що все, що залишиться не використаним, можна сміливо з'їсти =)
Немає коментарів:
Дописати коментар