вівторок, 19 серпня 2014 р.

смажене молоко

Смажене молоко

Смажене молоко - звучить фантастично. Насправді, це дуже смачний і простий десерт, доступний кожній господині!

Інгредієнти (на 6 порцій): 
0,5 л молока,
150 г вершкового масла,
300 г борошна,
150 г цукру,
3 яйця,
250 г панірувальних сухарів,
рослинна олія для смаження,
трохи порошку кориці,
шкірка половини лимона.






Приготування 

1 Вершкове масло кинути в сотейник і поставити його на вогонь. Поки воно розтоплюється, відокремити жовтки від білків.

2 Коли масло розтопиться, зменшити вогонь і всипати в сотейник приблизно дві третини борошна, просіяного через сито, безперервно помішуючи вінчиком. Продовжувати мішати ще хвилини дві, не знімаючи каструлю з вогню.

3 Всипати цукор і знову як слід перемішати.

4 Додати в суміш шкірку лимона і корицю і гарно почавити їх вінчиком, щоб витягти з цедри всі ароматичні масла.

5 Влити молоко, безперервно помішуючи. мішати до тих пір, поки крем не почне кипіти, після чого зняти з вогню і трохи остудити (п'яти хвилин цілком достатньо).

6 Вбити яєчні жовтки по одному, швидко розмішуючи, щоб вони не встигли згорнутися.

7 Велике плоске блюдо протерти рослинною олією і трохи присипати панірувальними сухарями.

8 Перекласти крем, рівномірно розподіляючи по тарілці (оптимальна товщина - 2 см).




9 Остудити і поставити блюдо в морозилку приблизно на 3 години (крем повинен повністю застигнути, щоб його було зручно різати).

10. Як слід перемішати виделкою яєчні білки (не збивати). Далі розрізати застиглий крем на квадратики, ромби або трикутники.

11. Тепер, увага: відповідальний момент! Дуже важливо діяти оперативно, щоб крем не встиг розморозитися. Кожен шматочок ретельно обваляти в борошні, потім занурити в білки і на завершення грунтовно запанірувати сухарями.

12. Обсмажити шматочки у великій кількості олії. Вона має бути дуже гаряча, а обсмажування - дуже швидким. Це потрібно для того, щоб крем, «запакований» всередині, не встиг схопитися. В ідеалі повинна вийти хрустка скоринка і рідка молочна начинка.

13. Перекласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавати гарячим з ягідним соусом або рідким варенням.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар