середа, 20 серпня 2014 р.

шведські фрикадельки з брусницею

ШВЕДСЬКІ ФРИКАДЕЛЬКИ 

Інгредієнти: 

Для фрикадельок: 

800 г фаршу (краще свинячий+яловичий)
1 стакан хлібних крихт
100 мл молока
2 яйця
2 зубчики часнику
сіль і мелений перець за смаком
1/4 ч.л. меленого запашного перцю






Для соусу: 

3 ст.л. вершкового масла (близько 75 г)
50 г борошна
180 мл молока
600 мл курячого або м'ясного бульйону
сіль за смаком

+Брусничний джем для подачі 



Спосіб приготування:

У великій мисці змішуємо фарш, дрібно посічений часник, злегка збиті яйця, хлібні крихти, молоко і спеції.
Перемішуємо до однорідності.
З фаршу формуємо фрикадельки розміром з невеликий мандарин, кладемо їх на застелене фольгою деко.
Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 15-20 хвилин, до готовності.

Поки печуться фрикадельки, готуємо соус. Для цього розтоплюємо масло, додаємо борошно і смажимо помішуючи хвилини 2-3. Борошно не повинне стати коричневим. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо в сотейник молоко, потім так само підігрітий бульйон. Солимо й варимо, постійно помішуючи, до загусання соусу (він повинен мати консистенцію сметани).
Готові фрикадельки кладемо у великий глибокий посуд і заливаємо соусом.

Перемішуємо і подаємо з брусничним джемом.

Немає коментарів:

Дописати коментар