Класичний сендвіч-морозиво
Інгредієнти:
печиво:
Борошно - 350 г
Какао-порошок (без цукру) - 75 г
Вершкове масло - 285 г
Цукор - 200 г
Сіль - ¾ чайної ложки
Жовток - 2 шт
Ванілін - 1 столова ложка
начинка:
Морозиво (будь-який смак) - 1 кг
Приготування:
- Нагрійте духовку до 175 градусів.
- 2 дека застеліть папером для випічки.
- Змішайте борошно і какао.
- У чаші для міксера збийте масло, цукор, борошняну суміш і сіль до однорідної маси.
- Додайте жовтки і ванілін, збийте знову.
- Розділіть тісто на 2 рівні частини і кожну розкачайте на дошці.
- Якщо тісто дуже м'яке, оберніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник поки воно не стане досить твердим для того, щоб його розкачати (близько 30 хвилин).
- Розкатані пласти наріжте на прямокутники (в сумі повинно вийти 24).
- Перекладіть печиво на листи і випікайте 16-18 хвилин (головне щоб воно було твердими у середині).
- Остудіть.
- На деці, на якому випікалося печиво рівномірно розподіліть морозиво (злегка розм'якшене), щоб вийшов рівний шар.
- Поставте в морозилку, щоб морозиво затверділо, а потім наріжте тверде морозиво на 12 рівних частин (використовуйте 1 печиво для трафарету).
- Між двома однаковими печивами викладіть шар морозива і кожен сендвіч оберніть в харчову плівку (щоб воно не втратило форму).
- Всі сендвічі відправте в морозилку до щасливого моменту поїдання =)
Немає коментарів:
Дописати коментар