середа, 20 серпня 2014 р.

домашній лимонад

Освіжаючий домашній лимонад 

Інгредієнти (на 10 л): 

4 апельсина
1 лимон
цукор

Лимонад вийде дуже смачний, освіжаючий! Плюс можна зробити смачне варення!



Приготування:



- Фрукти обдати окропом, покласти в морозилку на 8-10 годин, а потім опустити ненадовго в гарячу воду (щоб фрукти краще нарізалися).
- Після цього нарізати на шматочки і прокрутити через м'ясорубку (можна змолоти в блендері).
- Прокручену масу залити 3-ма літрами холодної питної води.
- Через 15 хвилин настій профільтрувати, спочатку через друшляк, щоб прибрати великі шматочки, потім через сито, щоб видалити м'якоть (відходи не викидайте, вони вам ще знадобляться).
- 1кг. цукру розчиніть в 2 літрах теплої води.
- Долийте в відфільтрований настій ще 4 літри води і 2 літри отриманого цукрового сиропу. - - - Дайте настоятися ще годину.
- Лимонад готовий.
Перелийте в красивий глечик, а решту в пляшки. Все поставте в холодильник.

Відходи можна засипати цукром і довести до кипіння - вийде смачне цитрусове варення.

Немає коментарів:

Дописати коментар