середа, 20 серпня 2014 р.

домашній плавлений сирок

Домашній плавлений сир!
100 ккал на 100 гр





Просто и апетитно!
Ніяких рослинних жирів чи консервантів!


Приготувати домашнього плавленого сиру можна багато, зберігається в холодильнику він довго, так що будете насолоджуватися бутербродами з натуральним смачнючим плавленим сиром не один день.




Інгредієнти:
400 г сиру
50 г вершкового масла
1 яйце
1 ч.л. соди
сіль за смаком
спеції за смаком



Приготування:
1. Сир, бажано домашній, протирається ложкою через сито.
2. Потім додаємо в сир яйце, вершкове масло, соду, сіль.
3. Ставимо кастрюлю з цією сумішшю на маленький вогонь і починаємо ложкою вимішувати до однорідної маси. По ходу справи додаємо спеції і трави (особливо гарно піде сушений базилік). Якщо хочете надати плавленому сиру жовтуватий колір - додайте куркуму.
4. Помішуємо безперервно до тих пір, поки маса остаточно не розплавиться і з'являться перші бульбашки. Якщо перетримати на вогні, може почати відділятися вода і плавлений сир вийде по консистенції схожим на бринзу.
5. Переливаємо масу в мисочку, даємо охолонути. Плавлений сир готовий. Зауважу, що дуже важливе значення має якість сиру. Якщо плавлений сир вийде занадто рідким, наступного разу спробуйте додати вершки.
Додайте зелені, намастіть на свіжий хлібчик і їжте на здоров'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар