Сирні пончики
Інгредієнти:
Домашній сир - 250 г
Яйце - 3 шт.
Борошно пшеничне - 8 ст. ложок
Цукор - 3 ст.л.
Сода - 1/2 ч.л.
Сіль - 1/2 ч.л.
Олія оливкова (або соняшникова)
Цукрова пудра, ванілін - за смаком
Приготування:
Змішати сир, яйця, борошно, цукор, соду і сіль до однорідної не дуже густої консистенції.
Налити в кастрюлю олію так, щоб можна було занурити хоча б половину пончика, і розігріти.
За допомогою чайної ложки сформувати з тіста грудочку і покласти її в киплячу олію. Перед формуванням умочуйте ложку в олію, щоб тісто не прилипало. Смажити пончик на невеликому вогні, постійно перевертаючи, щоб він підрум'янився з усіх боків рівномірно до коричневої скоринки.
Готові пончики викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Подавати гарячими, густо посипаними цукровою пудрою. Можна наповнити вареням за смаком
Немає коментарів:
Дописати коментар