Як приготувати апельсиновий джем.
Інгредієнти:
Апельсини - 5 шт.
Лимони - 2 шт.
Цукор-пісок - 500 г.
Вода - 200 мл.
Приготування:
Етап 1 Апельсини і лимони добре вимити (краще щіткою, щоб видалити віск, яким може бути покрита шкірочка), після чого залити окропом і потримати в ньому 5-10 хвилин. За цей час в воду перейдуть непотрібні нам речовини, якими обробляють фрукти.
Етап 2 З трьох апельсинів і обох лимонів натерти цедру (тонкий верхній шар). Це зручніше за все робити за допомогою дрібної терки, але можна зняти цедру і гострим ножем (уникаючи білої частини), а потім нарізати дуже тонкою соломкою.
Етап 3 Тепер з цитрусових потрібно вичавити сік. Якщо ви робите це вручну, найлегше розрізати плоди на 4 дольки і вичавлювати сік з кожної. Можна також робити сік за допомогою соковижималки для цитрусових або простий соковижималки (тоді фрукти треба попередньо очистити від шкірки). Шкірку не викидайте, в ній міститься найбільше пектину, який допоможе загуснути готовому джему.
Етап 4 Одержаний сік налийте в просторий посуд,що можна використовувати у мікрохвильовій печі, додайте 200 мл. води і цедру. Знятую білу частину шкірки загорніть в марлю і теж опустіть в сік, її треба буде варити до додавання цукру разом з соком, щоб витягти з неї потрібний нам пектин.
Етап 5 Накрийте плівкою і варіть в печі на повній потужності 20-25 хвилин, поки шкірка не розм'якшиться. Вийміть її, відіжміть і викиньте.
Етап 6 Додайте цукор, розмішайте і варіть ще 30 хвилин на повній потужності. Поглядайте, щоб нічого не втекло.
Етап 7 Готовий джем повинен добре уваритися. Для перевірки: трохи гарячого джему крапніть на блюдце. Під час охолодження джем повинен помітно загусати.
Етап 8 Готовий гарячий джем перекладіть в чисті банки (для довгого зберігання їх потрібно простерилізувати) і добре остудіть.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар