середа, 20 серпня 2014 р.

зефір

Зефір по ГОСТу

Інгредієнти: 

250г яблучного пюре (4 яблука)
250г цукру
1 білок
1 пакетик ванільного цукру

Сироп:
475г цукру
160г води
8г агару (4 ч.л. без гірки)






Приготування: 

1. Отже, насамперед замочіть агар в зазначеній в рецепті кількості води. Яблука спечіть. Можна і в мікрохвильовці: ріжемо на половинки, видаляємо насіння, кладемо зрізом вниз на тарілку, час випічки у хвилинах дорівнює кількості яблук в штуках.
2. Тепер можна ложкою вишкребти печену м'якоть з шкурок. Найпростіше для отримання однорідного пюре використовувати блендер або протирати пюре через сито. Тепер в тепле пюре додайте цукор і ванільний цукор і залиште на годинку до повного охолодження.
3. Замочений агар поставте на вогонь і доведіть майже до кипіння, щоб агар розчинився. Всипте цукор. Розмішайте гарненько, доведіть до кипіння при помішуванні і варіть на середньому вогні хвилин 5, поки температура сиропу не стане 110С.
4. Лопаточка, піднята з сиропу, потягне за собою тонку нитку. Відставте сироп, щоб він злегка охолов.
5. Додайте в остигле пюре пів білку і збивайте до освітлення, додайте другу половину білка і збивайте до отримання пишної густої маси.
6. Почніть вливати тонкою цівкою злегка остиглий, але ще гарячий сироп. Не припиняйте збивання!
7. Після додавання сиропу збивайте ще кілька хвилин, маса повинна стати схожою на масу для безе. Беріть велику миску, маса збільшується в об'ємі !!



8. Швидко перекладіть масу в заздалегідь приготовлений корнетик з насадкою і розмістіть зефіринкі на папір для випічки. Їх буде близько 60 штук, так що готуйте багато місця!
9. Пам'ятайте, що вироби з агаром застигають вже при 40С, тому вичавлюйте не зволікаючи! Залиште на добу на столі, в досить теплому місці. За цей час зефір стабілізується і на ньому утворюється тонка цукрова скоринка. Посипте пудрою.
10. З'єднайте зефіринкі попарно. Їх дно лишилось липке, тож вони склеяться без проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар