Інгредієнти:
Для основи:
1 велике яйце
2 столові ложки цукру
3 столові ложки олії
3 столові ложки борошна
1 столова ложка какао порошку, можна з гіркою
1/4 чайної ложки соди
1 чайна ложка оцту
Для начинки:
600 г домашнього сиру
3 великі яйця
склянка цукрової пудри
100 мл жирних вершків
1/3 склянки молока (краще кокосового)
1,5 столові ложки крохмалю
кокосова стружка (скільки маєте, бажано від 20 до 100 г)
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 160 градусів. Злегка збийте виделкою яйце, додайте до нього олію та цукор. Поступово додайте 3 столові ложки борошна і какао порошок (я зазвичай додаю 2 ложки какао порошку, тоді основа ходить більш шоколадною). Домішайте соду. Долийте оцет і ще раз гарно перемішайте. Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Краще обрати суцільну форму, щоб вона була герметичною і не пускала вологи. Випікайте протягом 15 -20 хв. Дістаньте і залиште охолоджуватися прямо в формі.
Гарно розітріть домашній сир (я зазвичай роблю це блендером). Додайте цукрову пудру та вершки. Змішайте до однорідної концистенції. Вводьте по 1 яйцю, гарно перемішуючи після кожного. Змішайте крохмаль з молоком, щоб не було грудочок, та вилийте в сирну масу. Перемішайте. Додайте кокосову стружку і доведіть масу до однорідної кремової консистенції. Перелийте її в форму з основою і поставте в глибоке деко. Долийте в нього окропу так, щоб форма була занурена на третину. Випікайте на тій же температурі ще 40-45 хв. Готовий пиріг при струшуванні форми має злегка коливались, як желе. Проведіть гострим ножем по краю чізкейку, відокремлюючи його від форми, і залиште охолоджуватись на кілька годин. Дістаньте з форми, прикрасьте кокосовою стружкою і подавайте на стіл (дуже гарно пасує до гарячого какао).
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар