Класичний репепт запечених макаронів з сиром
Інгредієнти:
1 (250 г) пакет макаронів
4 столові ложки вершкового масла
4 столові ложки борошна
1 склянка молока
1 склянка вершків
1/2 чайної ложки солі
свіжий мелений чорний перець, за смаком
2 склянки сиру чеддер, тертого
1/2 чашки панірувальних сухарів, з маслом
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 ° С.
- Зваріть і злийте макарони відповідно до інструкції на упаковці; відкладіть в сторону.
- У великій каструлі розтопіть вершкове масло.
- Додайте борошно, змішане з сіллю і перцем та гарно розмішайте вінчиком.
- Поступово, постійно помішуючи влийте молоко і вершки.
- Доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини (постійно помішуючи).
- Зменшіть вогонь і варіть (постійно помішуючи) 10 хвилин.
- Додайте тертий чеддер і потримайте на слабкому вогні ще хвилин 5 (поки не розплавиться сир).
- Вимкніть вогонь.
- Додайте макарони в каструлю і перемішайти, щоб покрити сирним соусом.
- Перекладіть макарони у змащену маслом форму для запікання.
- Посипте панірувальними сухарями.
- Випікайте 20 хвилин, поки поверхня не набуде золотисто-коричневого кольору.
Після змішування макарони можна заморозити та готувати за потреби (час випікання збільшиться хвилин на 10)
Немає коментарів:
Дописати коментар