Вирощування імбиру в домашніх умовах
Імбир легко виростити в домашніх умовах. Процедура дуже проста і майже не івдрізняється від посадки картоплі.
Корінь імбиру висаджують в лютому-березні. Період вегетації рослини складає 8-10 місяців. Під час вибору бульби для посадки необхідно звернути увагу на її стан: корінь повинен бути гладким і щільним на дотик, мати живі бруньки.
Перед посадкою в грунт корінь імбиру необхідно розбудити. Для цього його опускають в теплий розчин марганцівки і витримують в ньому декілька годин. Потім рослину поміщають в поліетиленовий пакет до появи вічок, як у картоплі. Імбир потрібно розділити так, щоб на кожній частині була хоча б одна добре розвинена брунька. Місце ділення знезаражуть (наприклад, припудривши деревним вугіллям) і підсушують.
Готові шматочки висаджують в неглибокі широкі ємності з хорошим гальковим дренажем. Грунт для посадки можна зробити самостійно з дернової землі, перегною і піску в співвідношенні 1: 1: 0,5. Можна також додати в суміш подрібнену солому, листя.
Корінець укладають горизонтально, брунькою догори, і засипають шаром землі у 2 см. Поливають рясно і регулярно, не допускаючи пересихання ґрунту. Тут в нагоді стане чайова, солом'янома чи будь-яка інша мульча.
Перші паростки з'являються через 1-2 місяці. Влітку у спекотну погоду горщики з імбиром можна винести на відкрите повітря, прикопавши в грунт і затінивши від сонячних променів. За оптимальних умов утримання висота паростків може досягати 1 метра.
Восени, коли пагони відімруть, кореневище потрібно викопати, очистити від землі і зберігати в сухому місці. Частину коренів можна зберегти до наступного сезону і посадити таким же чином.
Свіже кореневище імбиру можна зберігати на нижній полиці в холодильнику близько місяця, а сушене і подрібнене - до 4 місяців.
Немає коментарів:
Дописати коментар