четвер, 13 серпня 2015 р.

В'ялені помідори з травами

Інгредієнти (на 3 банки по 200 мл): 
1,5 кг стиглих помідорів (м'ясистих),
250 мл оливкової олії (можна замінити соняшниковою),
3 лаврових листки,
сухий розмарин за смаком,
сіль за смаком,
 пряні трави за вашим бажанням (найкраще підходять популярні у італійській та прованській кухні - орегано, чабрець, базилік)



Приготування 
1. Помідори вимийте, невеликі розріжте навпіл, великі наріжте скибочками. Викладіть на деко зрізами вгору і посоліть.
2. Розігрійте духовку до 150 градусів. Поставте помідори і сушіть 2-3 години. Остаточний час визначайте за станом помідорів: вони не повинні бути занадто м'якими і гнучкими, але й засушувати їх до твердості не треба. Вимкніть духовку і залиште деко в ній ще на добу.
3. У кожну банку покладіть лавровий лист. Потім заповніть банки помідорами упереміж з розмарином і травами.
 4. Масло влийте в каструльку і добре розігрійте на вогні, але не доводячи до кипіння. Залийте помідори в банках так, щоб масло покривало їх повністю. Закрийте банки, закутайте та залиште так до повного охолодження.
Зберігати закупорені банки можна в будь-якому темному прохолодному місці, а після відкривання - виключно в холодильнику.
Помідори ідеально смакують в соусі до пасти і в теплих салатах. Якщо подібні страви ви готуєте рідко, то консервувати їх зручніше в ємності на 11-2 рази, наприклад, баночки з-під дитячого харчування

Немає коментарів:

Дописати коментар