неділя, 13 вересня 2015 р.

Яблучний штрудель з фініками

Існує багато рецептів тіста для штруделя. Начинок для нього можна вигадати незліченну кількість від солодких до солоних чи кислих, від м'ясних до вегетаріанських, від хрумких до соковитих. Сьогодні я пропоную вам рецепт штруделя з мого улюбленого тіста з солодкою, майже класичною начинкою, проте без жодної ложечки цукру! Ні, він не згорів. Це рум'яність від кориці

Інгредієнти:
- яйце куряче
- пів чашки холодної води
- чверть чашки олії (краще рафінованої, без запаху)
- борошно 1,5-2 склянки
- 2 жмені фініків 
- миска солодких яблук
- кориця мелена
- кілька ложечок вершкового масла (не обов'язково)




Спосіб приготування:
Змішайте яйце з водою та олією, додайте склянку борошна і почніть вимішувати. Поступово додавайте борошно, поки тісто не перестане липнути до рук. Гарненько вимісіть хоча б 5 хвилин. Можна покидати тісто на стіл. Має вийте гладеньке, блискуче, однорідне тісто, що не прилипатиме ні до рук ні до столу. Накрийте його мисочкою і залиште відпочивати після масажу. 
Почистіть яблука і наріжте їх невеликими скибочками чи кубиками. Дістаньте кісточки з фініків, подрібність їх і змішайте з яблуками. За бажання можна додати жменьку солодких родзинок. Горіхи краще не класти, бо без цукру вони можуть злегка гірчити.
Розкатайте тісто до напів прозорості. Намагайтесь надати йому правильної чотирикутної форми. Посипе середину тіста корицею так, щоб вона не потрапила на краї котрі будуть склеювати рулет.
Викладіть яблучну начинку ближче до одного з країв. Якщо хвилюєтесь, що фініків не вистачить для солодкості, додайте 1-2 столові ложки рідкого меду (просто полийте яблука), але я цього ніколи не роблю. 
Обережно закрутіть рулет, намагаючись якомога менше зминати тісто та посипе корицею. Гострою виделкою зробіть кілька проколів, щоб зсередини виходив пар. Перекладіть рулетик на деко швом вниз і поставте в духовку. 
Випікати потрібно при 200 градусах. Якщо духовка попередньо розігріта, то 40 хв. Я постійно забуваю вчасно їі вмикнути і додаю ще 5 хв.
Тісто за цим рецептом вже достатньо жирне, але якщо ви бажаєте отримати особливо рум'яну кірочку, змащуйте їі вершковим маслом кожні 15 хв.
Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар