пʼятниця, 20 листопада 2015 р.

Jalebi (джалебі) - індійські солодощі



Інгредієнти:
Вода - 2 скл.
Борошно - 1 скл.
Цукор- 1 скл.
Манка - 2 ч.л.
Сметана - 1 ст.л.
Лимонний сік - 1 ст.л.
Сода - 0,5 ч.л.
Гвоздика - 2-3шт.
Олія для смаження





Спосіб приготування:


Почнемо з тіста. 
Змішайте борошно, манку, соду і сметану. Додайте склянку води і замішайте тісто. Має вийте ріденьке, як для млинців. Поставте в тепле місце мінімум на 2 години, щоб утворились бульбашки.

Тимчасом перейдемо до сиропу.
До 1 склянки води додайте склянку цукру і поставте на вогонь. Додайте лимонний сік, гвоздику і проваріть помішуючи кілька хвилин після початку кипіння. Відставте в сторону для охолодження. За бажання гвоздику можна замінити на кардамон чи трояндову есенцію.

Для смаження знадобиться пляшка з тонким носиком (як для кетчупу). Якщо не маєте - замініть на пакет з відрізаним кутиком.
Перелийте в цю ємність ваше тісто і вичавте тонкими спіральками в розігріту олію.
Обсмажте до темно-золотистого кольору з кожного боку (приблизно по 30 секунд).
Викладіть заготовку джалебі на тарілку накриту паперовою серветкою, щоб позбутися залишків олії, а потім занурте в сироп на 10-15 секунд (тісто не має розм'якнути).

Час насолоджуватись справжнім індійським десертом. Чудово смакує з чаєм з молоком!



Немає коментарів:

Дописати коментар