
якщо ви якимось дивом потрапили до мого блогу і знайшли тут корисну інформацію, перейдіть, будь ласка, за будь-яким рекламним посиланням. вам не складно, а мені приємно =)
середа, 6 липня 2016 р.
Лавандові ароматизатори-шишечки
Нещодавно наштовхнулась в мережі на відео з майстер-класом по виготовленню таких ароматизаторів. Вирішила спробувати. Щоправда в відео їх робили тільки з лаванди, я ж вирішила додати ще полину. Він від молі допомагає не гірше.
Отже, що потрібно для роботи:
- стрічка
- ножиці
- довга спиця
- полин

Збираємо лаванду по розміру в пучечки. Кількість стеблин обов'язково має бути не парною. Мені найзручніше було працювати з 11. 9 давали замаленьку "шишечку", а 13 більше плуталися.

Перев'язуємо стрічкою одразу під суцвіттями. Короткий кінчик має бути приблизно 20 см в довжину. Довгий раджу відрізати вже по завершенню плетіння. Мені абсолюно не заважала наявність моточку на кінці.
Полин можна вставити між квітами вже на цьому етапі або коли вам зручніше.


Вставляємо в центр букетику спицю і, рівномірно розподіляючи, загортаємо навколо квітів всі стеблинки. Ось тут полин вже точно має бути вставлений. Також обов'язково пропустіть коротший кінець стрічки зсередини.
Починаємо плетіння по типу кошикового - пропускаємо довгий кінець стрічки по черзі над стеблиною, потім під нею, знову над і так до кінця.

Найскладніше плести перші 2 рядки, поки стеблинки ще не остаточно зафіксувалися. Потім все дуже просто і швидко.

Коли плетіння завершено, витягаємо спицю, обмотуємо всі стебла і міцно зав'язуємо два кінці стрічки.

Ось такі виходять патички

І навіть цілі букетики!

Тепер моя кухня точно захищена від молі, чого і вам бажаю ;)
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар