Смачний та корисний шоколад!
Варіант 1
інгредієнти:
Какао - 100г
Вершки або молоко - 50мл
Цукрова пудра - 2 ст. ложки
Вершкове масло - 50г
За бажанням можна додати ваніль або ванільний цукор, корицю, горіхи, курагу і родзинки.
Спосіб приготування:
На маленькому вогні, підігріваємо вершки не доводячи до кипіння. Розчиняємо в них цукор і ваніль.
Додаємо вершкове масло і корицю
Отриману суміш виливаємо в какао порошок не великими порціями і ретельно вимішуємо, злегка підігріваючи на паровій бані або повільному вогні. Не поспішайте відразу виливати всю рідину, це може спричинити утворення грудочок.
За бажанням додаємо родзинки і горіхи. Розподіляємо по формам і відправляємо застигати в холодильник
***
Варіант 2
інгредієнти:
какао - 5ст.л.
вершкове масло - 50г.
цукор - 6-8ст.л.
борошно - 1ч.л.
молоко - 5ст.л.
ванільний цукор - 1 / 4ч.л.
мелені горіхи за смаком і за бажанням
1. Змішайте какао і цукор. Додайте 1ст.л. молока і розмішайте до однорідної маси. Влийте молоко, що залишилося. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи.
2. Після того як какао закипіло, додайте вершкове масло, зменшіть вогонь до мінімуму і доведіть суміш до кипіння.
3. Зніміть каструлю з вогню і через дрібне сито введіть борошно. Коли борошноповністю розчиниться, знову доведіть до кипіння.
4. Зніміть з плити і дайте трохи охолонути. Всипте ванільний цукор і ретельно перемішайте.
5. Розлийте шоколад по формах для льоду, попередньо змастивши їх вершковим маслом.
6. За бажання в шоколад можна додати будь-які подрібнені горіхи.
Немає коментарів:
Дописати коментар