середа, 20 серпня 2014 р.

персиковий пиріг

Ідеальний персиковий пиріг 

Інгредієнти: 
тісто:
2,5 склянки борошна
225 г холодного вершкового масла
1 чайна ложка солі
1 чайна ложка цукру
6-8 столових ложок крижаної води




Начинка:
1 яйце, збити
600-700 г персиків
2 столових ложки лимонного соку
1/2 склянки борошна
1 стакан цукру
1/2 чайної ложки меленої кориці
1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
1/4 чайної ложки солі
2 столових ложки вершкового масла


Приготування: 
Масло для тіста поставте на 20 хвилин в морозилку. В кухонному комбайні змішайте муку, сіль і цукор. Закиньте туди ж масло, збийте все до стану пухкої крихти. Почніть додавати по столовій ложці води, не припиняючи збивати. Тісто має схоплюватися.
Перекладіть його на робочу поверхню і розімніть руками, розділіть на 2 шматки і оберніть їх харчовою плівкою. Покладіть в морозилку мінімум на годину (можна зберігати до 2 днів).
Нагрійте духовку до 220 градусів.



Дістаньте тісто з морозилки, один розкачайте в тонкий рівне коло. Перекладіть його в форму для пирога і змастіть збитим білком.
У великій мисці змішайте нарізані персики з соком лимону. В іншій мисці змішайте борошно, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль. Засипте персики цією сумішшю, перемішайте і викладіть поверх основи пирога. Зверху помістіть кілька шматочків вершкового масла.
Розкачайте другий диск і закрийте ним начинку, закріплюючи краї. Для цього занурте виделку в збитий білок і нею пройдіться по бортику пирога, загинаючи і скріплюючи основу з "кришкою". Зверху пиріг змастіть залишками білка, зробіть кілька отворів для вентиляції. Випікайте 10 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці, потім зменшіть температуру до 175 і тримайте ще 30-35 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Злегка остудіть перед подачею. Подавайте теплим разом з морозивом.

Немає коментарів:

Дописати коментар