середа, 20 серпня 2014 р.

пончики

Найсмачніші пончики

Інгредієнти: 

тісто:
Молоко - 500 мл.
Яйця - 2 шт.
Масло або маргарин - 125гр.
Цукор - 2 ст.л. + 1ч.л.
Сіль - 1,5 ч.л.
Дріжджі сухі - 11 гр. (пакетик)
Вода тепла - 0,5 ст.
Борошно - стільки, що б тісто не було тугим, але і не липло до рук.
(З цієї кілкьості продуктів виходить більше 40 пончиків, я робила пів норми)





Приготування: 

Молоко з водою змішати, трохи нагріти. Додати весь цукор і дріжджі. Перемішати і дати дріжджам "ожити" (хвилин 15). Тепер додаємо яйце. Вершкове масло (можна кімнатної температури, можна розтоплене). Сіль.
Ванілін (в рецепті його немає, але з ним мені більше подобається). Все ретельно збиваємо вінчиком. Тепер додаємо борошно поступово і замішуємо ложкою. Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо підсипаючи борошна. Тісто має бути не дуже м'яким, але і не забитим - середнім. Тісто накрити рушничком і залишити підніматися на 1,5 години, поки воно не збільшиться вдвічі. Якщо воно збільшиться вдвічі через годину, значить достатньо і можна переходити до приготування пончиків. Тісто розкачати пластом завтовшки 1см. Вирізати кружки середнього розміру (я робила склянкою і вони у мене вийшли великі, краще щось на зразок чарки), і дати постояти до тих пір, поки вони збільшаться вдвічі.

Добре розжарити олію (стільки, що б пончики плавали в маслі, не торкаючись дна) в глибокій сковороді. Обсмажити їх з двох сторін, до золотистого кольору. Готові пончики викладайте на серветки.

Поки смажиться чергова порція пончиків, паралельно начиняйте готові.
При обсмажуванні, у пончиків залишається біла смужка тіста, яка проходить по всьому колу. Зробити на ній надріз гострим ножем і покласти начинку. Можна й не начиняти, а просто посипати цукровою пудрою, так теж смачно.

Їжте пончики, поки вони гарячі! Приємного чаювання

Немає коментарів:

Дописати коментар