Домашній Крем-сир "Філадельфія"
інгредієнти:
- 900 мл жирного молока
- 1350 мл жирних вершків для збивання без цукру (35% жирності)
- 50 мл кефіру
- 2-3 краплі мікробного ферменту Реннет
- 1 столова ложка солі
устаткування:
- Термометр
- Шматок дуже дрібної марлі
- Велика каструля (оцинкована або нержавіюча)
- Черпак
- Великий друшляк
- Великий вінчик
- Велика ємність (миска)
- Надійна гумка
приготування:
- Нагрійте молоко і вершки в великій каструлі поки не нагріються до 21 ° C. Не кип'ятіть.
- Додайте кефір.
- Додайте Реннет і накрийте кришкою. Тримайте при кімнатній температурі ніч.
- Наступного дня посипте зверху сіллю.
- Великим вінчиком розділіть загуслу суміш.
- Покладіть в друшляк марлю і помістіть на ємність, яка зможе вмістити всю сироватку.
- Акуратно вилийте вміст в друшляк і дайте стекти протягом 30 хвилин.
- Зберіть разом кути марлі і зв'яжіть їх разом гумкою щоб вийшов мішок.
- Вилийте сиворотку яка зібралася в ємності. Помістіть марлю в друшляк і друшляк назад в ємність і все це покладіть в холодильник і залиште стікати на ніч. На наступний день Крем-сир "Філадельфія" - готовий!
Вийде 680 грам готового сиру
Немає коментарів:
Дописати коментар