середа, 20 серпня 2014 р.

сир Філадельфія

Домашній Крем-сир "Філадельфія" 

інгредієнти:

  • 900 мл жирного молока 
  • 1350 мл жирних вершків для збивання без цукру (35% жирності) 
  • 50 мл кефіру
  • 2-3 краплі мікробного ферменту Реннет 
  • 1 столова ложка солі 



устаткування:

  • Термометр 
  • Шматок дуже дрібної марлі 
  • Велика каструля (оцинкована або нержавіюча) 
  • Черпак 
  • Великий друшляк 
  • Великий вінчик
  • Велика ємність (миска) 
  • Надійна гумка 




приготування: 

- Нагрійте молоко і вершки в великій каструлі поки не нагріються до 21 ° C. Не кип'ятіть.
- Додайте кефір.
- Додайте Реннет і накрийте кришкою. Тримайте при кімнатній температурі ніч.
- Наступного дня посипте зверху сіллю.
- Великим вінчиком розділіть загуслу суміш.
- Покладіть в друшляк марлю і помістіть на ємність, яка зможе вмістити всю сироватку.
- Акуратно вилийте вміст в друшляк і дайте стекти протягом 30 хвилин.
- Зберіть разом кути марлі і зв'яжіть їх разом гумкою щоб вийшов мішок.
- Вилийте сиворотку яка зібралася в ємності. Помістіть марлю в друшляк і друшляк назад в ємність і все це покладіть в холодильник і залиште стікати на ніч. На наступний день Крем-сир "Філадельфія" - готовий!

Вийде 680 грам готового сиру

Немає коментарів:

Дописати коментар