Карамельний тарт
Інгредієнти:
Основа:
1-1,5 склянки борошна
дрібка солі
75 г вершкового масла
1 велике яйце
1/3 склянки цукру
Начинка:
1,25 склянки цукру
115 г вершкового масла
1/2 чайной ложки солі
1 склянка жирних вершків
Приготування:
Подрібніть в блендері холодне вершкове масло і збийте до пухкої крихти з борошном та сіллю. Перекладіть у велику миску.
В окремій мисці збийте яйце з цукром. Змішайте обидві суміші, допомагаючи собі виделкою. Швидко, щоб масло не встигло розморозитись, замісіть тісто і сформуйте кулю (за необхідності можна додати трохи холодної води).
Оберніть тісто харчовою плівкою та покладіть в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Змастіть верщковим маслом форму з не дуже високим бортиком.
Розкачайте охолоджене тісто в коло і викладіть його у форму. Зробіть кілька проколів виделкою.
Нагрійте духовку до 190 градусів.
Закрийте основу папером для випічки і висипте на нього горох або квасолю, в якості вантажу. Поставте в духовку на 15 хвилин.
Зніміть вантаж і папір і поверніть ще на 10-15 хвилин в духовку до золотистої скоринки. Повністю остудіть.
Для начинки змішайте цукор і масло у високій каструльці. Поставте на середній вогонь і, періодично помішуючи, доведіть до темно-бурштинового кольору. Не перетримайте, суміш легко може підгоріти.
Карамелізоване масло і цукор зніміть з вогню.
Влийте вершки, добре перемішайте.
Поверніть на маленький вогонь і готуйте, періодично помішуючи, до однорідної маси. Вершки дуже підніматимуться!
Зніміть з вогню, остудіть близько 10 хвилин.
Вилийте теплу карамель на холодну основу і поставте в холодильник мінімум на 2 години. Тарт готовий!

Немає коментарів:
Дописати коментар