Бадам Колд, або мигдальне молоко, це традиційний для індійської кухні напій. Він не тільки смачний, а й корисний. Спробуйте!
Інгредієнти:
500 мл молока
30 чищених мигдальних горіхів
2 стручки кардамону
2-3 ст. л. цукру (за смаком)
шафран
Приготування:
Залийте сирий мигдаль гарячою водою і залиште на 2 години.
Почистіть мигдаль від шкірок і змеліть в кавомолці.
Розкрийте стручки кардамону і зробіть порошок з насіння.
Закип'ятіть молоко, додайте кардамон, мигдальний порошок і цукор.
Зменшіть вогонь до мінімального і варіть близько 20 хвилин, регулярно помішуючи.
Зніміть напій з вогню, додайте шафран і гарно розмішайте.
Поставте в холодильник на кілька годин. В ідеалі, напій повинен бути дуже холодним. Чудово освіжає!
Немає коментарів:
Дописати коментар