Інгредієнти:
- домашній м'який сир (жирність за вашим бажанням) - 800 г
- цукрова пудра - 1 скл.
- масло вершкове - 2 ст.л.
- вершки 30% - 0,5 скл.
- біла кокосова стружка - від 0,5 скл. (за бажанням)
Спосіб проготування:
Змішайте сир з цукровою пудрою і гарненько перетріть. Найкраще це робити блендром або в чаші кобайну.
Нагрійте масло до кімнатної температури і теж додайте до суміші разом з вершками і стружкою.
! - Для надання особливо кокосового аромату вершки можна замінити на таку ж кількість кокосового молока.
Продовжуйте ретельно перемішувати до отримання густої однорідної кашки.
Зповніть нею форми для кексиків та поставне в морозилку на 2 години.
Можна просто зліпити невеличкі кульки, обваляти їх в стружці (щоб не прилипали) і так само заморозити на будь-якій таці (я використовую дерев'яну дощечку для різання).
Перед вживанням залиште при кімнатній температурі на 5-10 хв.
За бажання, сирки можна зробити глазурованими. Для цього зліпіть з маси кульки чи невеличкі ковбаски і заморозьте їх протягом 30 хв. Розтопіть на паровій бані шоколад, додайте до нього 1-2 ст. л. вершкового масла і стільки ж вершків. Обережно занурте сирки в шоколад, викладіть на тацю і поверніть до холодильника.
Смачної і корисної вам сиркової насолоди!

Немає коментарів:
Дописати коментар