субота, 12 березня 2016 р.

Апельсиновий лимонад

Візьміть 4 апельсини, вимийте і ополосніть окропом.
Покладіть до морозилки на 12-24 годин. Завдяки заморожуванню з них забирається гіркота.

Після того як ви витягнете апельсини з морозилки, їх потрібно залити гарячою водою, щоб трохи розморозити і зробити більш м'якими.

Нарізаємо кожен апельсин на 6-8 шматочків, а потім прокручуємо через м'ясорубку (чи перемелюємо блендером) разом з шкіркою.



Апельсинову масу заливаємо 3 літрами холодної води (кип'яченою або фільтрованої) і залишаємо настоюватися на 15 хвилин.

Через 15 хвилин настій потрібно процідити і профільтрувати через марлю або дрібне сито.
Додаємо до рідини 6-7 літрів питної води, 0,7 кг цукру і трохи лимонної кислоти. Замість лимонної кислоти можна видавити сік одного лимона.

Лимонад повинен настоятися ще  1 годину, щоб набути насиченого кольору і смаку.

Макуху, що залишилась після проціджування, можна використати для приготування цитрусового варення: додати цукор, лимонну кислоту і проварити 15-25 хвилин після закипання.

Немає коментарів:

Дописати коментар